image 06
image 07

Däck & Fälgar

Visste du att regelbunden däckskötsel är viktig för att hålla dina däck i gott skick och förlänga deras livslängd? Om du inte sköter om dina däck ordentligt kan de blekas och förlora sitt UV-skydd, vilket kan göra dem mer benägna att spricka och bli skadade.

För att undvika detta är det viktigt att du sköter om dina däck genom att regelbundet kontrollera lufttrycket, rotationen och mönsterdjupet. Om du är osäker på hur du ska sköta om dina däck på rätt sätt kan du alltid kontakta oss på OKQ8 Bilverkstad för råd och tips.

Vi erbjuder ett brett sortiment av däck från de mest pålitliga tillverkarna till ett bra pris, så du kan vara säker på att hitta rätt däck för dina behov. Genom att investera i högkvalitativa däck och sköta om dem på rätt sätt kan du öka din säkerhet på vägen och spara pengar på lång sikt.

Köp dina däck hos oss på OKQ8 Bilverkstad Höllviken!

Billigt och bra, begär offert redan idag.

 • AC-Certfierad Bilverkstad
 • Tillgång till digital servicebok
 • OEM Diagnostik verktyg
 • Diagnos & Felsökning
 • Uppdatera mjukvara i din bil

Snabba tips

 • Däckens rullriktning

  Vissa däck har speciella pilar som visar rullriktningen. Det är viktigt att du är noga med att montera dem rätt så att pilarna följer i samma riktning som däcket rullar. I annat fall förlorar du mycket av däckens grepp och köregenskaper.

 • Köp rätt däck

  Kom ihåg att naturgummit i däcken åldras även innan de sitter på din bil. Så ett tips är att fråga när däcken tillverkats under året och på så sätt få reda på hur många månader de har stått innan du till sist köper dem i butiken.

 • Efterdra hjulbultar

  Minst två gånger om året byter du däck på bilen, en gång inför sommaren och en inför vintern. Men du kan också råka ut för att behöva byta ett reservdäck. Oavsett när du byter däck är det viktigt att efterdra hjulbultarna ordentligt efter 10-20 mils körning.

 • Bästa däcken bak

  Kom ihåg att naturgummit i däcken åldras även innan de sitter på din bil. Så ett tips är att fråga när däcken tillverkats under året och på så sätt få reda på hur många månader de har stått innan du till sist köper dem i butiken.

 • Däckens mönsterdjup

  På sommardäck är kravet på mönsterdjup 1,6 mm men för att få bra friktion även en regnig sommardag rekommenderas du att helst ha 3 mm i mönsterdjup. Kör du ett tungt fordon krävs minst 5 mm i mönsterdjup.

 • Byta fälgar

  Några saker du behöver ha koll på om du vill byta fälgar är fälgens bredd, diameter, bultcirkel, navhålet (centrumhålet) och inpressningsdjup. Fråga oss på OKQ8 Bilverkstad höllviken om du är osäker.

  Kom ihåg att fälgen också påverkar din bils köregenskaper, nästan lika mycket som däcket faktiskt. Se till att dina fälgar är hela och rena. Förläng livslängden och kvalitén genom att vaxa dina fälgar, på så sätt får de ett extra skyddande lager.

 • Lufttryck i däck

  Rätt lufttryck gör att däcken rullar lättare och det går åt mindre energi att driva bilen framåt. Dessutom håller däcken mycket längre med rätt tryck. Kolla lufttrycket en gång i månaden och kontrollera även att däcken slits jämnt och att mönsterdjupet är tillräckligt.

 • Vad är rätt lufttryck?

  Är du osäker på vilket däcktryck du ska ha? Ta en titt på tanklockets insida eller på dörrstolpen. Det står utskrivet på de allra flesta bilar. Och i instruktionsboken såklart. Kom ihåg att kontrollera lufttrycket under vinterhalvåret. Det ska du göra eftersom temperaturen påverkar däckets tryck med cirka 0,1 bar per 10 grader.

 • Viktiga datum

  Har du koll på lagen om vinterdäck? Det är dags att reda ut det hela en gång för alla. Enligt lag måste du ha vinterdäck mellan den 1 december och 31 mars, om det råder vinterväglag. Dubbdäck är dock tillåtna mellan 1 oktober och 15 april om väder och väglag kräver det.

  Om du ska köra med släp under vintern måste du ha vinterdäck även där, om du har dubbade vinterdäck på bilen måste även släpvagnen ha det. Har du däremot dubbfria däck går det bra att ha antingen dubbade eller dubbfria däck på släpet, så länge det är vinterdäck överallt. Det är inte tillåtet att blanda dubbade och odubbade däck

© Copyright 2020 by OKQ8 Bilverkstad Höllviken
Call Now ButtonVill du ringa till oss?